Rabdarea si perseverenta in a fi fericit


Intr-un mod aparent paradoxal, natura umana este astfel alcatuita incat isi indreapta atentia spre Sine, spre universul interior in mod special atunci cand trece prin suferinta, de orice natura ar fi ea - fizica, mentala sau emotionala. Abia atunci incepe sa-si puna intrebari, sa caute raspunsuri, pe care le gaseste mai devreme sau mai tarziu, dupa cum ii este dat fiecaruia.


Asa cum ne sfatuieste de ani buni si Maestrul Cezar Culda, primul pas pe care trebuie sa-l facem spre sanatate sau spre fericire e sa decidem, din adancul fiintei noastre, ca vrem sa fim sanatosi, ca vrem sa fim fericiti. Sa ne deschidem spre starea de sanatate, spre fericire, spre iubire, spre abundenta, spre relatii frumoase si armonioase, avand incredere ca le meritam cu totii! 
Pentru ca nu putem nici macar visa sa fim sanatosi daca, de exemplu, ne tot repetam, noua si Universului intreg, ca "suntem bolnavi" sau "suferim de boala cutare" sau ca "avem nu stiu ce afectiune". 
Sau, daca ne confruntam cu probleme financiare sau relationale, nu ne ajuta cu nimic repetarea la infinit a problemelor pe care le avem, spunand mereu ca "nu am bani" sau "sunt singur" sau "sunt nefericit".

Primul si cel mai important pas spre ceea ce ne dorim in viata este sa ne deschidem spre aspectul respectiv, fie ca este vorba despre sanatate, fericire, iubire, abundenta, realizare, implinire sau succes!
Ei, si tot el ne invata, pas cu pas, cum sa ne schimbam felul de a fi dinspre cel al experimentarii starii de nefericire inspre cel dorit, si anume fericirea. Sa nu mai traim starea de nefericire pentru ca "nu avem..." sau ca "nu suntem...." ceea ce ne dorim, sa nu mai incercam sa cerem, sa luam din exterior, din clipa de fata, sursa fericirii noastre, ci sa oferim clipei de fata, sa ne intrebam mereu ce putem face pentru a darui celorlalti si lumii intregi!

Intelepciunea lumii spune ca aceasta este singura cale spre a fi fericit! Cu totii stim ca, daca ne conditionam starea de fericire de orice este exterior noua - material sau emotional - Universul are grija sa ne joace o festa teribila si sa ne lipseasca de acel lucru sau, uneori, din pacate, chiar de fiinta de care ne-am atasat tot inspre binele nostru, pentru a ne ajuta sa intelegem ca nu suntem pe drumul cel bun, ca nu cautam fericirea reala, autentica acolo unde trebuie, acolo unde se afla ea de fapt. Tocmai pentru ca fericirea reala, autentica, pe care nu ne-o mai poate lua nimeni niciodata se afla in interiorul nostru, nu depinde si nu este conditionata de nimic din exterior!
Ea apare in noi atunci cand decidem sa fim fericiti, indiferent de ce se intampla in afara noastra!

Imi amintesc ca, la momentul respectiv, am fost cat se poate de hotarata sa fiu fericita, sanatoasa, linistita, vesela si bucuroasa, orice s-ar intampla!

Ei bine, observandu-mi trairile ulterioare din viata de zi cu zi, mi-am amintit de ceea ce ne-a spus si Cezar, si multi alti Invatatori ai lumii. Toti ne spun ca trebuie sa avem rabdare pentru ca vom mai trai episoade in care vom fi afectati de intamplari exterioare pentru simplul motiv ca mai avem karma de implinit.
Adica sa nu ne asteptam cumva ca astazi sa luam decizia de a fi fericiti, iar maine deja sa plutim falfaind din aripi ingeresti, eventual si cu halou in jurul capului :).

Vom mai trai episoade in care viata va mai da cu noi de pamant in varii domenii. Prima data, ne putem trezi nauciti trantiti pe caldaramul drumului vietii, nestiind ce ne-a lovit: trenul sau vreun OZN aparut dintr-odata in fata ochilor nostri. Si a doua oara ne putem trezi la fel de buimaciti, intrebandu-ne mirati: "si asta ce-a mai fost?" Si jocul vietii mai poate da cu noi de toti peretii pana cand, daca perseveram in dorinta noastra, ne trezim privind detasati catre un tsunami care tocmai ce ne-a ravasit putin bretonul, zambind in interiorul nostru si avand acel sentiment de deja-vu. Cu rabdare, incet-incet, vor scadea atat intensitatea cutremurelor, cat si frecventa lor... aceasta direct proportional cu starea noastra de atentie, de constienta de Sine si de forta spirituala!

Un proverb chinezesc spunea: 
"Daca vrei sa fii fericit o ora, trage un pui de somn,
Daca vrei sa fii fericit o zi, mergi la pescuit, 
Daca vrei sa fii fericit o luna, casatoreste-te, 
Daca vrei sa fii fericit un an, mosteneste o avere, 
Daca vrei sa fii fericit o viata, ajuta-i pe altii". 

Ei bine, hadeti sa fim fericiti mereu!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...