BaZi-ul ca oglinda a noastra

Au fost suficiente cateva zile de curs intensiv de BaZi organizat si sustinut de catre Risvan Vlad Rusu, pentru a trai, din nou, unul din acele momente de "Wooow", care-ti taie rasuflarea pentru o clipa si care te fac sa dai apoi party pentru bucuria descoperirii! 



"Ba Zi (Opt Caractere) sau "Cei patru stalpi ai destinului", cum este cunoscut in Occident, este o arta chineza bazata pe teoria celor cinci elemente, care ne permite sa investigam potentialul si partea misterioasa a vietilor noastre, folosind data nasterii.
Calculul BaZi ne permite sa analizam influenta ciclica a destinului nostru in domenii precum familia, prietenii, relatiile, bogatia, faima, recunoasterea, cariera, studiile, parteneriatele, afacerile si aproape orice alt aspect important al vietilor noastre. BaZi poate fi folosit pentru a evalua relatiile si pentru a previziona destinul pentru fiecare persoana.
BaZi traduce harta nasterii - An, Luna, Zi si Ora in 4 perechi de caractere chinezesti (numite Jia Zi). Patru perechi inseamna Opt Caractere (sau BaZi). Fiecare pereche este cunoscuta, de asemenea, ca un stalp, de aici termenul Patru Stalpi. Cele 8 caractere sunt alcatuite din polaritatile yin si yang ale celor Cinci Elemente. Analizand structura, compatibilitatea, ciocnirile, combinatiile si relatiile dintre aceste opt caractere, putem invata multe despre natura si destinul noastru.
O persoana poate folosi aceste informatii pentru a-si dezvolta  performantele in munca, pentru a-si intari relatiile cu ceilalti, pentru a-si imbunatati punctele slabe, maximiza talentele si potentialele si pentru a lua decizii in deplina cunostinta de cauza, bazate pe analiza urmatorului ciclu al norocului.Intelegerea hartii noastre BaZi ne ajuta sa ne descurcam cu incertitudinile si ne permite sa ne intelegem calitatile si slabiciunile in viata. Factori precum norocul sunt adesea indaratnici si nu la indemana noastra.  
Analiza BaZi ne ajuta sa intelegem ciclurile norocului si, uneori, sa intelegem cum ne influenteaza vietile. BaZi ne ajuta sa luam decizii intelepte in viata!!" - definitia BaZi de pe site-ul unuia dintre cei mai mari consultanti BaZi din lume, Joey Yap.

Au fost suficiente doar cateva notiuni introductive despre cei "10 Zei" (Shi Shen) pentru a intelege ca, intr-adevar, acestia reprezinta "TOTUL DESPRE ORICE, ORICAND, ORIUNDE...", dupa cum spunea Xu Zi Ping, un mare invatat care a trait in timpul Dinastiei Song (960-1279) si care a dezvoltat intr-un mod revolutionar aceasta metoda. 

Inainte de orice, BaZi este o "stiinta si o arta", asa cum ne-a explicat si argumentat cu multe tehnici de calcul si Risvan. Aceste stele sau Shi Shen ofera o oglinda de o extrema finete asupra caracterului si personalitatii noastre, care ne ajuta sa ne radiografiem intr-un mod obiectiv, totul pentru a ne ajuta sa ne dezvoltam calitatile si sa ne amelioram slabiciunile.


Daca suntem cinstiti si corecti cu noi insine, ne putem recunoaste faptul ca suntem departe de a fi "cele mai minunate ratuste de pe balta" - exprimarea plina de umor ii apartine aceluiasi Risvan. Ne putem observa slabiciunile care, intre noi fie vorba, sunt cauza multor aspecte ale vietii noastre care nu merg in cel mai fericit mod - fie ca este vorba despre sanatate, relatii, cariera sau prosperitate si, cel mai important, ne ofera si solutiile cu care putem lucra asupra lor. Este adevarat ca ele, solutiile, ne pot cere un mare efort, insa cine isi doreste cu adevarat o viata sanatoasa, fericita si prospera, este dispus sa-si asume si eforturile necesare!

Pana la urma, asa cum spune englezul: "There's no free lunch!"

Uitandu-ma pe notitele de curs, momentul de "Wow" a venit odata cu intelegerea darului cuprins in aceasta stiinta, si anume faptul ca ne ofera pe tava, scutind multi ani (si cheltuiala chiar) de psihanaliza, instrumentele cu care putem lucra asupra noastra insine, slefuindu-ne cu maiestrie caracterele pentru a deveni mai buni si mai frumosi sufleteste si spiritual.

"Calitățile sunt preferabile defectelor, iar virtuțile sunt de preferat viciilor, întreaga lume o va confirma. Adevărul este că, în sine, calitățile și virtuțile nu au o valoare absolută. Mulți oameni posedă mari calități, dar ce fac cu ele? Nimic.
În timp ce alții au mari defecte, dar sunt conștienți și vor să se îndrepte; lucrând zilnic asupra lor, ei sunt capabili să înfăptuiască lucruri mărețe. Dacă nu ar fi avut aceste defecte, poate că nu ar fi făcut nimic. Lucrând prin eforturi repetate asupra defectelor lor, unii oameni au realizat niște isprăvi; în timp ce alții, satisfăcuți de calitățile lor, s-au lăsat în voia vieții. 
Ei bine, Cerul nu dă doi bani pe noi, el ia în considerare numai ce încercăm să realizăm cu ajutorul a ce avem și a ce ne lipsește. Singurul lucru ce valorează în ochii săi este lucrarea înfăptuită asupra noastră înșine pentru a ne pune atât defectele, cât și calitățile în slujba unui înalt ideal."Omraam Mikhaël Aďvanhov
Avand instrumentele la indemana, ne putem face chiar analiza SWOT a ceea ce avem in "dotarea" proprie, a tuturor trasaturilor noastre, ne putem cunoaste in primul rand pe noi insine, asa cum suntem, cu plusuri si minusuri, cu calitati si defecte. Apoi putem invata sa le folosim mai mult pe cele favorabile, le putem face sa lucreze pentru noi si, cel mai important, le putem slefui pe cele nefavorabile, putem invata sa le stapanim sau sa le controlam astfel incat sa atingem starea de echilibru in noi insine intai, si apoi in vietile noastre!

"Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume", ne invata Mahatma Gandhi si in asta este si scopul pentru care am venit, iar Divinitatea ne ajuta sa crestem, sa evoluam tocmai pentru ca intreaga lume sa creasca si sa evolueze, noi odata cu ceilalti si ceilalti odata cu noi, ca parte dintr-un infinit intreg!


Or, BaZi este un instrument minunat, care cere un efort imens din partea celui care doreste sa-i patrunda tainele, dar care devine extrem de eficient prin acuratetea oglinzii pe care ne-o ofera!!


Va recomand cu mare drag acest curs, mai ales pentru ca Risvan daruieste, pe langa cunoastere si tehnica propriu-zisa, experienta proprie, din ani si ani de studiu asupra subiectului in relatie directa cu oamenii si care nu poate fi regasita in niciun fel de documente sau materiale de studiu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...