Accesul la vindecare si cunoastere spirituala

Cu totii avem carti pe care le recitim cu drag si in care gasim, de fiecare data, aspecte noi, pe care nu le-am observat cand le-am citit prima sau a doua sau a nu stiu cata oara.
Ni se intampla asta fie ca ne cade in mana o carte legata de profesie, fie ca este un roman, cu atat mai mult atunci cand Divinitatea gaseste de cuviinta a ne deschide mintile si sufletele spre cunoasterea spirituala.
Mi s-a intamplat si mie acest lucru, de nenumarate ori pana acum, sa redeschid o carte citita cu ani buni in urma si sa constat, cu uimire, ca inteleg si ajung la mine idei si concepte pe care nici macar nu le-am sesizat la prima lectura.

Acelasi lucru mi s-a intamplat recitind "Initiere in Reiki", scrisa de catre Risvan Vlad Rusu, indrumatorul si Maestrul meu pe calea cunoasterii spirituale si formatorul meu in tainele vindecarii alternative. Este a treia editie a cartii, adaugita si revizuita si este recent aparuta sub egida Editurii Trinity.
Inca din Cuvantul introductiv, aparut, de altfel, si in prima editie, afirma autorul:
"Reiki poate sa ilumineze, poate sa schimbe in bine vieti, poate sa umple goluri si sa vindece rani, fie ca sunt fizice, fie ca sunt cicatrici sufletesti adanci. Totul este sa vrei! Oricum, daca iti este dat sa vrei, vei vrea cu siguranta!"
Si-atunci am ales sa observ putin ce se intampla, in varii situatii de viata.
S-a intamplat sa vad persoane care, trecand prin probleme de sanatate, apeleaza exclusiv la ajutorul medicinei alopate; la fel cum s-a intamplat sa vad persoane care, pe langa medicatia necesara, observa o carte in raftul unei librarii care produce o deschidere in constiinta lor si inteleg ca boala sau starea de dizarmonie, cum este ea denumita in hermetism, este o consecinta a unui summum de factori, cum ar fi o alimentatie incorecta, o lipsa de miscare sau activitate fizica, emotii si fapte nu chiar conforme moralei; la fel cum s-a intamplat sa observ persoane carora, desi le este aratata calea corecta, renunta extrem de greu sau chiar deloc la obiceiurile si tiparele mentale sau/si emotionale care i-au adus in starea de boala.

Universul deschide porti... "daca iti este dat" si, fie iti povesteste cineva despre lumea imateriala, fie te duce un prieten la un seminar pe care alegi sa-l frecventezi cu acribie cat "iti este dat", fie ajungi cumva la un acupunctor sau la un masaj terapeutic pe meridianele energetice sau la un bioenergoterapeut, intotdeauna exact acolo unde poti gasi ceva care sa te ajute, acolo unde ajungi prin rezonanta conform unui plan Divin maiestrit si orchestrat pentru fiecare dintre noi.

S-a intamplat sa observ si situatii in care, dupa ce s-au deschis unele porti, alegerea a fost de a nu intra mai departe, ba chiar de a denigra ceea ce nu a apucat nici macar sa inteleaga, daramite sa mai si stapaneasca, prin invatare si aplicare in viata de zi cu zi.

Iar acest "daca iti este dat sa vrei" este tot o reformulare a Legii cauza-efect, conform careia, prin gandurile, emotiile si faptele noastre trecute, atragem meritul de a accede la o vindecare holistica, la o cale de evolutie spirituala sau nu.

"Orice cauza are un efect si orice efect are o cauza!" 
Straduinta de acum, de azi, din fiecare clipa creeaza efectele de maine... iar alegerea ne apartine!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...