Iubirea umana versus Iubirea Divina

Hristos a Inviat!

Contempland ieri gesturile cuiva, meditam la iubirea pe care o manifestam cei mai multi dintre noi, in viata de zi cu zi. Ma gandeam ca, de multe ori, le zambim celor cu care ne intalnim oarecum conditionat, "ca sa...". "Ca sa ne spele masina mai bine", "ca sa ne dea florile mai frumoase", "ca sa ne serveasca mai repede la restaurant", "ca sa dam bine la imagine" si as putea continua la nesfarsit!

Cum ar fi oare daca am zambi pur si simplu, din inima, celor din jur, fara niciun "ca sa..." sau "pentru ca...."? Si mi-am amintit ca Soarele rasare zi de zi si ne iubeste pe toti, buni si rai, deopotriva, si ne incalzeste fara sa ne ceara ceva in schimb, fara sa aiba vreo asteptare din partea noastra... el continua s-o faca pur si simplu!
Asemenea pamantului care ne hraneste si ne sustine pe toti, fara vreo asteptare... pur si simplu!
Asemenea ploii care uda pamantul si-l hraneste si-l ajuta sa ne daruiasca roade... pur si simplu!
Asemenea aerului pe care il respiram si care ne sustine viata... pur si simplu!
Asemenea Divinitatii si ingerilor care ne ajuta si ne sustin fiecare pas fara sa astepte ceva in schimb... pur si simplu!

Si oare cum ar fi daca am zambi lumii intregi si fiecarui semen pe care-l intalnim pe cale fara sa asteptam ceva in schimb, ci doar asa, pur si simplu? Oricat de greu ne-ar fi sau oricat am suferi in viata sau oricat de mahniti am fi, sunt ferm convinsa ca un simplu zambet daruit celorlalti nu ne costa prea mult efort sau energie, iar efectul produs in ceilalti, prin fapta buna, e greu de cantarit in cuvinte.

Spunea unul dintre Maestrii mei ca "orice daruim celorlalti trece intai prin noi, bine sau rau deopotriva". De aceea, atunci cand ne pregatim sa ne infuriem sau sa ne maniem sau sa ne suparam sau sa calomniem, sa barfim, starea aceea trece intai prin noi si ne produce noua insine intai rau si suferinta, apoi celorlalti. 
In egala masura, cand iubim, cand imbratisam, cand zambim, cand suntem veseli si bucurosi, mai ales atunci cand o facem neconditionat, fara "pentru ca sa,...", starea trece intai prin noi insine, apoi ajunge la ceilalti.
Diferenta intre cele doua atitudini e ca de la Cer la Pamant si schimba mersul intregului univers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...