Rabdarea si perseverenta

"Cand discipolul este pregatit, Maestrul apare!"

Pentru din ce in ce mai multi dintre noi, "Maestrul" a aparut in viata noastra, indiferent de forma prin care a ales Universul sa ni-l infatiseze - printr-un preot duhovnic plin de har si intelepciune Divin inspirate, printr-o carte, prin glasul unui prieten care ne-a dat un sfat sau ne-a indrumat catre un curs de dezvoltare personala, de Reiki, Qigong sau un seminar de spiritualitate, caci "Dumnezeu lucreaza prin oameni" si nu prin sms-uri sau faxuri.

Oricare ar fi calea aleasa, ea contine in sinea ei o serie de pasi, de tehnici pe care suntem sfatuiti de catre medici, Maestri, indrumatori, invatatori, instructori sa le aplicam in mod constant pentru vindecarea si echilibrarea aspectelor care reprezinta cauza suferintelor noastre, fie ca este vorba despre gandire, emotie sau fapta.

Canonul duhovnicesc ne este recomandat a-l face intr-o anumita insiruire - de exemplu, sa citim anumite acatiste, in anumite zile, dupa ce citim Rugaciunile incepatoare sau sa participam la anumite slujbe si Sfinte Taine, cum ar fi Sfantul Maslu, in anumite zile, dupa randuiala fiecarui lacas sfant in parte.

Daca alegem tehnicile programarii neuro-lingvistice sau ale autocontrolului din metoda Silva, pentru schimbarea anumitor tipare de gandire sau comportamentale care ne produc suferinta, de exemplu, ni se recomanda sa le practicam cel putin o data pe zi, daca nu de trei ori sau chiar mai mult.

Daca alegem tehnicile meditative din Qigong, ni se recomanda practica tehnicilor care ne pot ajuta cel putin o data pe zi, daca nu chiar de mai multe ori. Daca alegem formele dinamice, Taijiquan-ul, pentru a obtine rezultate, ni se recomanda practica cel putin zilnica a formelor, si aici, intr-o anumita insiruire.

Daca alegem tehnicile terapiilor alternative, fie ca sunt din Reiki, bioenergetica integrativa sau orice alt sistem, pentru a obtine rezultate terapeutice sau succese in anumite proiecte ni se recomanda practica cel putin o data pe zi, daca nu chiar mai mult, in situatiile mai complicate. Evident, si aici, suntem instruiti in metoda, in respectarea anumitor pasi.
Pana la urma, si medicina alopata prescrie tratamentul medicamentos conform unor reguli si ne recomanda o anumita regularitate in terapie.

Cheia pentru reusita in toate este, insa, perseverenta si rabdarea! Poate ca multi dintre noi ne asteptam sa aplicam o tehnica o zi, doua, trei, poate chiar o saptamana si sa ne rezolve, ca prin minune, probleme aparute ca urmare a unor atitudini gresite in gandire, emotie sau comportament, perpetuate ani in sir, insa, asa cum ne spunea si Maestrul meu de Qigong, "daca ne asteptam la asta, inseamna ca nu am inteles Calea corecta".
Imi vin in minte regimurile de slabire, pe care le urmam degeaba daca le incheiem si revenim la stilul de alimentatie pe care il aveam inainte de a-l incepe. Daca nu ne schimbam stilul de alimentatie si nu trecem la unul sanatos, care sa ne devina un nou stil de viata, problemele reapar.

Si asta este valabil in orice!
Cum ne sfatuia Mantuitorul sufletelor noastre? "Du-te si nu mai pacatui!"
Cu alte cuvinte, aplica noul stil de gandire, de simtire, de actiune astfel incat sa devina un nou stil de viata!
Tehnica sistemului, oricum s-ar chema el, este doar Calea, este doar instrumentul care ne duce spre un nou stil de viata, spre un nou "eu", echilibrat si armonios in toate aspectele!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...